Actie NU!

Zoals in het voorgaand artikel is aangegeven in het NU tijd voor massale actie.  OK, maar wat?  Even opsommen wat je zoal kunt doen.

.- Begin met je degelijk te informeren.  Hieronder vind je een lijstje van nuttige bronnen.  En als je zelf bronnen vindt die als Fake News of complottheorie afgedaan worden, dan zit je goed want net dat is de kritische informatie die de media op bevel van Big Brother probeert te elimineren.  Meestal correct, hoewel niet per definitie.  Altijd kritisch blijven.

- Maak een dekentje van alle versleten mondmaskers en hang dat voor je TV-scherm tijdens het journaal.  Met de klank uit, natuurlijk.  Weiger nog langer slachtoffer te worden van de bangmakerij en desinformatie die dagelijks op ons afgevuurd wordt.  Veel mensen doen dat trouwens al spontaan.  Of zap gewoon weg, om hun kijkcijfers naar beneden te halen.

- Onderteken de beschikbare petities en open brieven (zie onder).  Daar moet je al geen held voor zijn, toch?

- Praat met familie, vrienden en collega’s over wat je allemaal ontdekt hebt.  Niet prediken, niet bekeren, gewoon de beschikbare informatie aanreiken. Ook op sociale media, op het risico af dat je er uit geknikkerd wordt.  Wellicht zijn er toch een paar mensen die eindelijk beginnen na te denken. 

- Neem deel aan alle georganiseerde acties, manifestaties en betogingen (zie verder).  Hou het protest niet langer binnensmonds of binnenshuis maar kom uit uw kot!

- Help onze prikkrant verder te verspreiden (nu ook digitaal ter beschikking).

- Steun de initiatieven financieel.  We weten het, iedereen zit nogal krap bij kas door de crisis, maar elke donatie, hoe bescheiden ook, helpt ons het verzet te organiseren.

 

INFOBRONNEN

Preventie vaccinatieschade 

Viruswaanzin  

Vrijheid voor het volk 

Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken

Sitchting Vaccinvrij

 

ACTIES

1. VRIJDAG 20 H

Ons voorstel is om elke vrijdagavond om 20 h te verzamelen met zo veel mogelijk mensen voor je eigen gemeentehuis om te protesteren tegen de coronamaatregelen en tegen het vaccin.  Met veel gedruis, met potten en pannen.  Elke week opnieuw.

Zorg dat je op voorhand voldoende volk gemobiliseerd hebt voor je aan de actie begint.  Coördineer met andere mensen of gemeenten.

Wil jij de actie coördineren in je eigen gemeente of stad, geef ons dan je naam door.  Wij geven die vervolgens door aan onze contacten binnen jouw gemeente / stad.

Hou je aan de maatregelen: mondmaskers en sociale afstand, hoe zinloos ook, maar geef de politie geen enkel excuus om de manifestatie uiteen te drijven.  Blijf altijd vreedzaam, ga niet in op provocaties.  Stuur provocateurs de laan uit.  Zorg eventueel voor een herkenbare ordedienst die een oogje in het zeil houdt.

Breng borden en spandoeken mee waarop je eisen te lezen staan.  Een beetje ludiek is graag meegenomen.

Maak foto’s en filmpjes en deel die met ons en op je sociale media. 

Meld bij ons elke week opnieuw de naam van je stad/gemeente en het aantal deelnemers.  We willen deze actie van week tot week zien aangroeien!  Wij (de vzw) zullen de resultaten publiceren.  Deel je foto’s ook met de pers, ook al zullen ze die nooit publiceren.  Gewoon een beetje jennen mag wel.

Draag herkenbare kledij.  We hopen binnenkort oranje (kleur van de verandering) hesjes (altijd bruikbaar, ook bij slecht weer) aan te bieden die we over heel Vlaanderen willen zien opduiken.

2. BETOGING 11 OKTOBER

De vzw Viruswaanzin heeft een aanvraag gedaan bij de stad Brussel om op 11 oktober te mogen betogen.  

Steun dit initiatief  door druk te zetten op burgemeester Close en de betoging goed te keuren.  Kom zelf naar de betoging en breng zo veel mogelijk mensen mee.  Het is hoog tijd dat we ons recht op vrije meningsuiting concreet vorm geven en de politici duidelijk maken wat we wél of niet willen!

 

PETITIES

Op deze pagina vind je de verschillende petities.  Ondertekenen is een kleine moeite en helpt de initiatiefnemers meer gewicht in de schaal te leggen.