Aluminium en de ziekte van Alzheimer

Onderzoekers uit de UK, Oostenrijk en Columbia hebben ontdekt dat er een significant verband bestaat tussen het voorkomen van verhoogde concentraties aan aluminium in de hersenen, het voorkomen van een specifiek proteïne (amyloid-ß) en een verhoogd risico op een familiale vorm van Alzheimer.  De ziekte hangt samen met een genetische mutatie.  

Deze vaststellingen bevestigen het gevaar van aluminium wanneer het tot in de hersenen getransporteerd wordt doorheen de bloed-hersenbarrière.  Dit risico wordt beslist in de hand gewerkt door het gebruik van aluminium-houdende vaccins, die vandaag de dag zeer talrijk zijn.

Het risico op hersenschade in aanwezigheid van aluminium is voor iedereen belangrijk, maar speelt blijkbaar nog meer bij personen met een erfelijke aanleg voor Alzheimer.  Gezien deze aanleg niet altijd bekend is en zich pas op latere leeftijd manifesteert is vaccinatie met aluminium-houdende vaccins altijd een risico.

Bron: Mold, M.; et al; Aluminum and amyloid-ß in familial Alzheimer’s disease.  Journal of Alzheimer’s Disease, 2019; 1: 1-9