Betoging München uitgesteld

Persbericht Netzwerk Impfentscheid

Beste vrijheidslievende mensen,

We hoeven zeker niet te wijzen op de moeilijke situatie waarin de wereld zich momenteel bevindt vanwege de corona-hype. Het organisatieteam van de betoging in München heeft hier ook al dagen over nagedacht.

Vanwege de discussie van vandaag in de kerngroep over de aankondiging door minister van Volksgezondheid Spahn hebben we besloten de betoging uit te stellen tot het vroege najaar. Dit om de volgende redenen:

- Het gaat ons niet om de angst voor het coronavirus (die angst is niet aanwezig), maar we maken ons zorgen over de officiële maatregelen tegen de buitenlandse sprekers, en natuurlijk ook tegen degenen die deelnemen aan de betoging. Er is een risico op quarantaine als officiële vrijheidsberoving met grote gevolgen als slechts één persoon positief wordt getest. Of we kunnen de schuld krijgen als er later nieuwe gevallen van corona-infectie in Beieren ontstaan.

- De pers staat niet aan onze kant, daarom is er een reëel risico dat, wanneer de betoging plaatsvindt, de deelnemers worden beschreven als onverantwoordelijk, meedogenloos, enzovoort, wat onze beweging meer schade zou toebrengen dan de betoging uit te stellen tot in de herfst.

- Sommige buitenlandse sprekers kunnen nu al niet naar Duitsland reizen. Ook uit de Verenigde Staten overwegen sommigen hun deelname te schrappen.

- Vluchten kunnen waarschijnlijk nog steeds gratis worden omgeboekt en andere reserveringen kunnen ook worden geannuleerd, wat een grote financiële verlichting oplevert omdat dezelfde kosten niet opnieuw zullen ontstaan. Dit is echter niet mogelijk slechts enkele dagen voor de betoging. Hier moet je relatief snel handelen.

- De autoriteiten kunnen de betoging nog één dag voor 21 maart verbieden, wat zeer waarschijnlijk zal gebeuren op basis van de huidige ontwikkelingen. Als dit gebeurt, zou de schade vele malen groter zijn.

Voor velen is deze beslissing natuurlijk een grote teleurstelling. Deze beslissing was voor ons ook niet gemakkelijk en vele uren gingen op in "discussies voor en tegen". Deze beslissing is rationeel en komt niet uit het hart. Maar gezond verstand is nu meer op zijn plaats gezien de hysterie onder het grote publiek.

We informeren u graag zo snel mogelijk wanneer de nieuwe datum is vastgesteld. Natuurlijk moet dit nog worden besproken met de stad München en met onze buitenlandse gasten.

Op dit punt willen we IEDEREEN bedanken voor de inzet van zoveel vrijwilligers. We zijn er echter zeker van dat we de betoging in de herfst veel rustiger en meer ontspannen kunnen tegemoetzien, met nog meer energie en enthousiasme. Bedankt vandaag al dat we weer op jullie zullen kunnen rekenen.

Met vriendelijke groet,

Het organisatieteam van Netzwerk Impfentscheid Duitsland

Daniel Trappitsch, bestuurslid Netzwerk Impfentscheid