Het Covidvaccin: hoe veilig zal het zijn?

Hoe verder de ontwikkeling van de coronavaccins vordert, hoe meer details er doorsijpelen over de veiligheid ervan.  Of liever: over het totaal gebrek aan veiligheid.  Wat wetenschappers en onze overheid ook pretenderen, dit Frankenstein vaccin belooft absoluut niet veel goeds.

Het kandidaat-vaccin van CanSino Biologics, gevestigd in Tianjin, China, in samenwerking met het Institute of China’s Academy of Military Medical Sciences’ Institute of Biotechnology, is een mooi voorbeeld.  Zij organiseerden een fase 1 onderzoek met 108 (“Chinese” ;-) )vrijwilligers tussen 45 en 60 jaar oud.  In die test ondervonden 87 (81%) van de deelnemers minsters één nevenwerking binnen de week na vaccinatie. Van die 87 maakten er 30 deel uit van de groep die ingeënt werden met een lage dosis, 30 met een gemiddelde dosis, en 27 met een hoge dosis.  10 deelnemers ondervonden graad 3 (ernstige) nevenwerkingen. 6 van de 36 deelnemers (16,6%) in de groep met hoge dosis ondervonden graad 3 nevenwerkingen.

De meest voorkomende klachten waren pijn (54%), koorts (46%), vermoeidheid (44%) en hoofdpijn (39%}.

In september 2020 kende het Oxford/Astra Zenica vaccin een zware tegenslag toen bekend werd dat een van de proefpersonen een dwarslesie had ontwikkeld van het ruggenmerg.  Dit is een zeer ernstige aandoening van het ruggenmerg die leidt tot verlamming. De aandoening is van auto-immune aard, en goed bekend in de wetenschappelijke literatuur na andere vaccinaties.  Dit feit bevestigd dat we ons na Covid-vaccinatie mogen verwachten aan een golf van onder andere auto-immuun ziekten.  Uiteraard kwamen “onafhankelijke “ experten al snel tot de conclusie dat de complicatie niet te wijten was aan het vaccin.  Wat had je anders verwacht?  Zo veel geld over de balk gooien voor een klein probleempje, dat kan toch niet?

Een andere catastrofe die dreigt is een golf van kankers.  Men weet reeds lang dat adenovirussen, die als drager gebruikt worden voor het vaccin, kanker kunnen uitlokken.  Ze behoren immers tot de categorie van retrovirussen die hiervoor bekend en gevreesd zijn.  Ook bij gentherapie (zie elders in dit nummer) werd een identieke technologie gebruikt.  Met als gevolg dat een derde van de behandelde baby’s en proefdieren leukemie ontwikkelden! Eén op drie!  Met deze technologie wil men straks 7 miljard mensen gaan vaccineren…