Light a candle

LIGHT A CANDLE: 3 JUNI

Op 3 juni vorig jaar maakten we voor het eerst kennis met het fantastische initiatief Light a Candle.  In alle Europese landen werden die dag her en der kaarsen aangestoken ter nagedachtenis van vaccinatieslachtoffers.  Mensen deelden foto’s en filmpjes op het internet.  Zonder meer ontroerend.

De actie startte spontaan in Tsjechië in 2015, en verspreidt zich sindsdien over het continent.  Daarom werd door alle deelnemende organisaties, inclusief Preventie Vaccinatieschade en EFVV, besloten 3 juni uit te roepen tot Dag van het Vaccinatieslachtoffer.  Niet alleen de overledenen worden die dag geëerd, maar iedereen die zijn of haar gezondheid geschaad zag door vaccinatie.

Dit jaar wordt de actie herhaald. Graag nodigen we dus iedereen uit die dag een kaars te branden, thuis voor het venster, op het werk, waar dan ook.  Maak een foto en stuur die door naar ons met vermelding Light a Candle actie.

Beter nog ware met zo veel mogelijk mensen samen te komen in elk der provinciehoofdsteden, op een duidelijk herkenbare publieke plaats.  Zorg eventueel voor de nodige persaandacht, en maak zeker zelf de nodige foto’s en filmpjes, en stuur die door naar ons.  Wij posten dan alles op onze website en FB pagina.

Als trefplaats willen we iedereen die wil meedoen vragen zich te verzamelen in de provinciehoofdplaatsen, telkens om 19h:

  • Brussel: grote markt, voor het stadhuis;
  • Antwerpen: markt, Brabo standbeeld
  • Gent: voor de St.-Baafskathedraal
  • Brugge: voor het Belfort
  • Hasselt: voor het stadhuis

De vzw is bereid de coördinatie hiervan op zich te nemen. Wenst u deel te nemen, stuur dan uw contactgegevens naar info@vaccinatieschade.be, dan spreken we verder af.