WHO over de veiligheid van vaccins

Het persbericht van de Australische organisatie AVN is meer dan 30.000 keer gedeeld. Het ging viraal omdat het de waarheid vertelde over vaccinatie. De organisatie waarnaar het verwees, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), werd beschaamd omdat hun eigen vertegenwoordigers de waarheid onthulden toen ze dachten dat niemand anders hen zou zien - dat de veiligheid van vaccins nooit is getest, de efficiëntie van vaccins onbekend is en dat publieke verklaringen hierover niet gebaseerd zijn op wetenschap. Ze hebben ons gevraagd om de vorige afbeelding van onze blog te verwijderen, een screenshot van de WHO-pagina. We zijn akkoord gegaan om dit te doen en hebben dat screenshot vervangen door een kopie van hun brief aan ons. We blijven reageren op hen en zullen alle correspondentie delen wanneer we deze verzenden of ontvangen. Blijf op de hoogte en blijf dit delen met de media en anderen. Klik op deze link om de volledige brief van de WHO te lezen.

PERSBERICHT

Voor onmiddellijke release, 18 januari 2020

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt de veiligheid van vaccins in vraag.

"Op de medische school heb je geluk als er een halve dag besteed wordt aan vaccins, laat staan ​​dat je van alles op de hoogte blijft.” - Prof Heidi Larson, PhD., Directeur Vaccine Confidence Project

Op 2 en 3 december 2019 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een mondiale top over de veiligheid van vaccins gehouden in Genève. Het evenement werd live gestreamd en beeldmateriaal van de top onthult de intense vragen van topwetenschappers en medische professionals over vaccins en de veiligheid ervan. Dit vind je hier.

Wat deze top de wereld heeft laten zien is dat mensen die sterkere wetenschap en studies willen over de veiligheid van vaccins geen ‘anti-vaxxers’ zijn - het zijn rationele mensen die ervoor willen zorgen dat de juiste beslissingen worden genomen voor de wereldbevolking. De top onthult ook dat 'de wetenschap niet vastligt’. In feite is het wetenschappelijk onderzoek zelfs nog niet gedaan.

Prof. Heidi Larson, Ph.D., hoogleraar antropologie, directeur van het Vaccine Confidence Project en trouwe voorstander van vaccins was de slotspreker voor het evenement. Haar toespraak was bedoeld om de aanwezigen te informeren over ‘hoe verder te gaan in het aanpakken van communicatie en gedrag met betrekking tot vaccinveiligheid.’

Dr. Larson dringt er bij de medische gemeenschap op aan te stoppen met het gebruik van de denigrerende term 'anti-vaxxer'.

"Een van onze grootste uitdagingen nu is volgens mij het wegwerken van de term" anti-vax ", het wegwerken van de vijandige taal en het beginnen van meer gesprekken, open te staan ​​voor vragen, om mensen het gevoel te geven dat ze zich niet beoordeeld moeten voelen voor het stellen van vragen. "

Ze geeft ook toe dat veel van het ‘vaccinatie-scepticisme online’ geen ‘verkeerde informatie’ is en dat er veel onduidelijkheid bestaat op het gebied van veiligheid.

"Het grootste probleem is dat het geen verkeerde informatie is. Ons probleem is, zoals we de afgelopen 48 uur hebben gehoord, dat er niets 100% is en wat juridisch gezien eigenlijk kan zonder censuur, kunnen we eigenlijk zeggen dat dat verkeerde informatie is? Er bestaat veel dubbelzinnigheid op het gebied van veiligheid, en we moeten daarmee in het reine komen, dus we moeten er anders over denken dan 'verkeerde informatie verwijderen', maar vertrouwen opbouwen, zodat mensen bereid zijn een zeker risico te lopen omdat ze er genoeg in geloven."

Prof Larson geeft verder ook toe:

"Er is veel onderzoek naar veiligheid nodig. Zonder goede wetenschap kunnen we geen goede communicatie hebben. Dus hoewel ik het heb over al deze andere contextuele en communicatieproblemen, heeft ons betoog absoluut de wetenschap als ruggengraat nodig. Je kunt niet dezelfde oude 'wetenschap' hergebruiken om het beter te laten klinken als je niet de wetenschap hebt die relevant is voor de nieuwe problemen. "

Ze benadrukt ook de unieke positie in de menselijke geschiedenis die de bevolking heeft verplaatst naar de zeer fragiele staat van vaccin-geïnduceerde immuniteit. 

Dr. Bassey Okposen, Nigeriaanse arts en programmabeheerder voor NEEICC, stelt een zeer cruciale vraag met betrekking tot de verschillende antigenen en de verschillende adjuvantia, en of deze ingrediënten ‘kruisreageren’ op elkaar, en waar de veiligheidsstudies zijn naar deze interacties. Dr. Robert Chen, wetenschappelijk directeur van de Brighton Collaboration, probeert te antwoorden, maar faalt jammerlijk.  Zijn antwoord is te lang om te citeren, maar hier is een link .

Hij heeft bijna 5 minuten nodig om te zeggen: nee, daar kijken we niet naar, maar misschien moeten we dat wel doen.

We vragen u deze cruciale vaccinatietop te bekijken en erover te rapporteren - hier is een link naar een verkorte versie van de livestream.

De originele streaming is te vinden op de pagina met evenementen van de WHO-top. Hij is opgedeeld in delen per dag en in sprekers.

Tijdens het evenement zijn veel valabele punten naar voren gebracht, zoals:

  • Dr. Soumya Swaminathan, M.D., Chief Scientist, W.H.O., kinderarts

“Ik denk dat we het feit dat we in veel landen niet echt goede controlesystemen hebben op de veiligheid niet genoeg kunnen benadrukken, en dit draagt ​​bij tot de miscommunicatie en de misverstanden omdat we geen duidelijke antwoorden kunnen geven als mensen vragen stellen over de sterfgevallen als gevolg van een bepaald vaccin ... "

  • Dr. David Kaslow, M.D. - V.P., Essential Medicines, Drug Development-programma PATH Center for Vaccine Innovation and Access (CVIA):

"Dus in onze klinische onderzoeken gebruiken we eigenlijk relatief kleine steekproeven, en als we dat doen lopen we het risico op een tirannie van kleine aantallen."

De mantra dat vaccins 'veilig en effectief' zijn, is niet langer acceptabel.

In het licht van deze onthullingen van de WHO, eist het AVN dat de federale overheid de belofte nakomt die prof. Peter McIntyre 6 jaar geleden heeft gedaan dat zij de gegevens in de ACIR zouden gebruiken om de algehele gezondheid van volledig gevaccineerde, gedeeltelijk gevaccineerden en volledig niet-gevaccineerden te vergelijken.

Dit moet dringend worden gedaan.

Totdat we echt wetenschappelijk bewijs hebben dat aantoont dat vaccins voor iedereen veilig zijn moeten de federale en nationale regeringen de ‘No Jab No Pay’ en ‘No Jab No Play’ wetgeving onmiddellijk intrekken (Australië).

Wanneer de experten publiekelijk verklaren dat ze niet weten hoe vaccins werken of dat ze veilig zijn, is het tijd dat Australië zijn zorgplicht op dit punt uitoefent.